Eerste interclubwedstrijd groot succes
maandag 21 december 2015 10:37   
20151220 Interclub-2015

Dat een stage opdracht voor school zo'n geweldig succes zou worden had de 16 jarige BMX'er Sander Bos niet verwacht. Met veel passie voor de sport organiseerde hij op 20 december in Haaksbergen een interclubwedstrijd. Hij nodigde de leden van DVO Haaksbergen, FCC de IJsselcrossers, FCCL en BMX Greenhoppers uit om deel te nemen. Dit initiatief werd zo goed ontvangen door de 81 deelnemers dat er al besloten is om hier een vervolg aan te geven.

Voor aanvang van de wedstrijd werd ter ere van deze eerste interclub nog een groepsfoto van alle deelnemers gemaakt. Daarna gaf Sander het startsein en ging de wedstrijd van start met de allerkleinsten. De jongste rijder was amper uit de luiers maar wist zich wel een weg te banen over de hoge bulten en de finish te halen.

De oudste daarentegen (geschat op Abraham's leeftijd) liet zich ook niet klein krijgen en ging het sportieve gevecht met het snot voor de ogen aan tot op de eindstreep. Daar tussen in was er ook ruimte voor een dolletje, Sander werd als omroeper nog even gefopt doordat zijn leeftijdsgenoten van shirt hadden gewisseld.

Ook voor de catering kreeg Sander complimenten. Van oliebollen en pannenkoeken tot aan erwtensoep en knakworst, het ging als zoete broodjes over de toonbank. Na afloop van de wedstrijd reikte Sander per categorie verdienstelijke bekers uit aan de interclubkampioenen en aan de nummers 2 en 3 op het podium.

Vooral de ongedwongen sfeer op-en rondom de baan liet zien dat er behoefte is aan meer van dit soort wedstrijden. Het komt de samenwerking tussen de clubs ten goede en biedt rijders de kans om meer uit zich zelf te halen. Ondertussen worden er al plannen gesmeed om voor aanvang van het nieuwe BMX seizoen een interclub te organiseren. Dit zal tijdig worden aangegeven op de website van de deelnemende clubs en we hopen dan wederom op een leuke opkomst.