Contact

BMX is te leuk om stil te staan, dit zijn wij:

Wij zijn de BMX Greenhoppers, een enthousiaste BMX vereniging in de gemeente Oost Gelre.

Op 24 november 2010 beklonken we de oprichting en dankzij onze sponsoren is het mogelijk om veel bezig te zijn met de sport BMX. Onze vereniging is aangesloten bij de KNWU en de rijders nemen deel aan afdelingswedstrijden maar ook aan nationale en internationale wedstrijden georganiseerd door de UCI. De rijders kwalificeerden zich onlangs al voor het NK, EK en zelfs het WK dat in eigen land werd verreden, een fantastisch hoogtepunt in 2014.
 
Omdat we nog geen eigen accommodatie beheren, trekken we er vaak samen op uit en trainen we op diverse fietscrossbanen in Nederland. Tijdens het wedstrijdseizoen houden we ons met name bezig met baan-, sprint-, en starthektrainingen. Doordat de groep klein van structuur is, is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en is de betrokkenheid optimaal.
 
BMX is veel meer is dan een rondje crossen, daarom besteden we juist ook veel aandacht aan andere aspecten zoals techniekbeheersing, explosiviteit en uithoudingsvermogen.
 
Achterhoek WielerSpektakel
In november organiseren we voor de vierde keer de BMX activiteiten op het Achterhoek WielerSpektakel. We zorgen voor de benodigdheden zoals starthekken en baanvoorzieningen en nodigen kinderen uit de omgeving en rijders van omliggende verenigingen in de buurt uit om deel te nemen aan het spektakel.
Bekende BMXers zijn bereid om ons te helpen en zij dragen met plezier hun kennis over aan de rookies. En net als vorig jaar zullen ook dit jaar de allerkleinsten zich onvermoeibaar kunnen vermaken met de loopfietsen.

Special Heroes
Stichting Special Heroes laat kinderen met een beperking ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Ze hebben een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 t/m 19 jaar. Ook voor hen wordt het sporten met anderen gewoon, dat maakt het heel bijzonder. BMX Greenhoppers heeft voor deze enthousiaste groep een aantal BMX clinics verzorgd.
 
 • BMX Greenhoppers is een vereniging (geen besloten club) die o.a. voor BMX wedstrijdrijders van alle leeftijden extra meerwaarde biedt door diverse banen te huren en hierdoor de rijders op een hoger plan probeert te krijgen.
 • BMX Greenhoppers denkt graag mee in de breedtesport, net als in mogelijkheden voor eventuele topsport, mocht daar behoefte aan zijn.

 • BMX Greenhoppers staat open voor nieuwe ontwikkelingen binnen de fietscross sport en werkt graag samen met andere BMX verenigingen om hun rijd(st)ers te kunnen laten groeien in hun ontwikkelingen als sporter en mens.

 • BMX Greenhoppers biedt naast het wedstrijdseizoen een aanvullende indoor-training bij Fit in in Varsseveld. Dit is een op maat geschreven programma en is toegankelijk voor leden en trainingsleden van BMX Greenhoppers tegen een gereduceerd tarief en vindt voornamelijk plaats in de winter.

 • BMX Greenhoppers draagt in de wielersport haar steentje bij d.m.v. gekwalificeerde trainers, juryleden en baancommissarissen en ondersteunt bij afdelings-, nationale, -internationale wedstrijden en goede doelen waarbij kinderen centraal staan die beperkt kunnen sporten.
 • BMX Greenhoppers kenmerkt zich door:
  - plezier op de eerste plaats
  - een open bestuursbeleid
  - korte lijnen
  - wedstrijdgerichte insteek
  - nauwe binding met de leden
  - inspraak van een ieder
  - inzet van een ieder
  - zeer nauwkeurige en up-to-date kennis van regels binnen de BMX

 

BMX Greenhoppers

Secretariaat:
H. Olijslagerstraat 7
7132CN Lichtenvoorde
info@bmx-greenhoppers.nl

John Theissen Tweewielers maakte het mogelijk om een eigen clubshirt te ontwerpen, waardoor de vereniging een eigen gezicht heeft. Kom af en toe nog eens terug op de site www.bmx-greenhoppers.nl en blijf zo op de hoogte van hun prestaties.

Aanmelden BMX Greenhoppers

Naam(*)
Vul je eigen naam in

E-mail(*)
Ongeldig e-mail adres

Leeftijd(*)
Vul je leeftijd (in jaren) in

Ik ben op dit moment lid van de volgende BMX vereniging
Invalid Input

Extra info
Invalid InputOp de website van BMX-Greenhoppers informeren wij u zo goed en zorgvuldig mogelijk over alles wat met BMX, Fietscross en Fourcross te maken heeft. Mocht er desondanks toch ergens onjuiste informatie staan dan waarderen wij uw reactie. Wij gebruiken zoveel mogelijk eigen beeldmateriaal bij onze artikelen, maar plaatsen ook regelmatig beelden van een andere bron (waar mogelijk met bronvermelding). Als er bezwaar is tegen het publiceren van bepaald beeldmateriaal kan dit kenbaar gemaakt worden via ons e-mail adres.